Home

Bachbloesems

 

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals angst, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren,… Ze zorgen ervoor dat je emotioneel en lichamelijk weer in balans komt.

 

Een Bachbloesemconsult werkt op de psyche en kan zorgen, paniek, irritatie, verdriet en onzekerheid verhelpen. Ook vermoeidheid, pessimisme en ongeduld zijn hiermee te behandelen. Al op korte termijn gaat men zich prettiger voelen, en vooral meer zichzelf.

BachBach Bloesems zijn ontdekt door Dr. Bach (1886-1936). Hij was een regulier arts en homeopaat, die een succesvolle praktijk had.

 

Hij geloofde toen al dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Volgens hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. Zijn filosofie "zolang de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte", was zijn tijd erg ver vooruit.

 

De stelling van Edward Bach luidde dan ook: behandel de mens in plaats van de ziekte oftewel behandel de gemoedstoestand van de mens in plaats van de ziekte.

 

Hij zocht in de natuur naar middelen voor zijn geneeswijze, n.l. de gemoedstoestand van de mens om te zetten van een negatieve levensinstelling of houding naar een positieve instelling.

 

Hij vond die in de vorm van bloesems van wilde planten, struiken, heesters en bomen.
Hieruit ontwikkelde hij 37 remedies, de 38ste werd gemaakt van een bron.

 

Bachbloesems zijn dus fijnstoffelijke energieën van deze wilde bloemen, struiken en bomen

 

Hij ging er vanuit dat als een mens zich niet gelukkig voelt er na enige tijd een ziektebeeld kan ontstaan. Dit kan beginnen met aandoeningen zoals eczeem, hoofdpijn, maagpijn, ontstekingen en pijnen zonder duidelijke oorzaak. Later kunnen echte ziektes ontstaan. Door het genezen van de oorzaak, nl. het gebrek aan levensgeluk, treedt ook genezing van het lichaam op!

 

De Bach remedies kunnen bijvoorbeeld zorgen, paniek, irritatie, verdriet en onzekerheid verhelpen. Ook vermoeidheid, pessimisme en ongeduld zijn zo te genezen. De tincturen worden in de vorm van druppels ingenomen. Indien van toepassing worden ze ook verwerkt in zalf om probleemgebieden in en op het lichaam te behandelen. Al op korte termijn gaat men zich prettiger voelen, en vooral meer zichzelf.


Ook "aangeboren" negatieve karaktereigenschappen kunnen door de Bach remedies voorgoed verdwijnen, ze maken plaats voor een positief gevoel, meer kracht, vitaliteit en levensgeluk.


Ziekte kan op deze manier voorkomen worden. Deze zeer eenvoudige toe te passen geneeswijze is aan te raden voor iedereen die zich geestelijk of emotioneel niet helemaal optimaal voelt. Bach remedies zijn bij iedere volwassene toe te passen, ook bij jengelende, drukke, jaloerse, angstige, onzekere of agressieve kinderen. Ook zijn vele angstige of agressieve honden al een prettig huisdier geworden met deze simpele behandeling.

 

Dr. Bach heeft bij deze geneeswijze voor ogen gehad, dat ze eenvoudig toe te passen moest zijn. Met de Bach remedies in huis is er voor veel situaties op simpele wijze heel wat narigheid te verzachten. Bij examenvrees, shock bij ongelukken, huilende baby's en kinderen met angst of heimwee is het een probaat middel. Ook verdriet en angst bij scheiding of overlijden, berusting en moedeloosheid bij werkeloosheid zijn te veranderen. Agressieve of ongenaakbare pubers, wrokkige of kritische (schoon) ouders, overspannen of uitgeputte gezinsleden; met de natuurlijke methode kan vrede en harmonie weerkeren.

 

 

Dr. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden.

 

Hij maakte van deze 38 vormen een verdeling in 7 groepen van emoties:

  1. angst
  2. onzekerheid
  3. onvoldoende interesse in het hier en nu
  4. eenzaamheid
  5. overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
  6. moedeloosheid en wanhoop
  7. overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Elk van de 38 tincturen heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken.

 

Tijdens een Bachbloesemconsult wordt van de 38 middelen een selectie gemaakt van degene die het meest van toepassing zijn voor u. Deze worden samen gemengd in een remedieflesje.

 

De gekozen Bach Bloesems helpen u om beter om te gaan met de emoties die u in het dagelijkse leven parten spelen en uit balans brengen.

 

De Bach Bloesems zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor iedereen, ze kennen geen bijwerkingen.

Ze zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet. Bach remedies kunnen dus zonder problemen bij reguliere of homeopathische medicijnen ingenomen worden.

 

Ze bieden jong en oud ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest