Home

Reiki

 

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we ons in de natuur begeven. Iedereen kent waarschijnlijk het onbeschrijfelijke gevoel één te zijn met de natuur wanneer je bijvoorbeeld in het bos wandelt.

Iedereen beschikt over Reiki. De universele levensenergie wordt bij onze geboorte meegegeven. Als klein kind ben je helemaal open en de Ki (= levensenergie) stroomt dan nog ongehinderd door je heen. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren, problemen met je ouders, dingen die op je af komen die minder prettig zijn, wordt vrijwel bij iedereen deze levensenergie geblokkeerd. Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen. Hoe meer de Ki wordt geblokkeerd des te meer je jezelf afsluit. Met behulp van Reiki kun je de pijn verzachten en de kwaal genezen.

 

Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ons doet is het op gang brengen van ons natuurlijk genezend vermogen. Door eenvoudig je handen op je lichaam te leggen stroomt Reiki door je heen naar de plaats waar het nodig is. Denk maar eens wat je automatisch doet als je kies- of hoofdpijn hebt, je legt je hand of handen op de pijnlijke plek. Als je ergens van schrikt, dan leg je je handen vaak automatisch op je keel of vlak daaronder. Reiki ontspant, geeft je rust en versterkt het afweersysteem dat je helpt je lichaam en geest te ontgiften.

 

Het Usui Systeem voor Reiki Healing onderwijst de techniek om kanaal te zijn voor de subtiele Reiki-energie. Deze heelt fysieke kwalen maar werkt ook in op de oorzaken van ziekte, pijn, en onevenwicht.


Het fysiek lichaam van de mens is trilling in een verdichte vorm. Maar ook onze gedachten en gevoelens zijn energie en hebben een 'vorm' waarop kan ingewerkt worden (denk b.v. aan het effect van positief denken op het lichaam en de emoties).
Reiki werkt in op de energiecentra van het lichaam en stimuleert zowel de algemene gezondheid van de mens als zijn evolutie.
Reiki is geen religie en is niet verbonden aan dogma's of aan een bepaald geloofssysteem. In alle culturen, door alle tijden heen vindt men sporen van deze geneeswijze. In zijn huidige vorm werd Reiki herontdekt aan het einde van de vorige eeuw door een Japanse leraar, Dr. Mikao Usui.

 

Reiki is een stuwende kracht en spreekt ons zielewezen aan in haar verlangen naar innerlijke groei. Vanuit de diepe wijsheid en liefde, inherent aan deze grote energiestroom worden we aangespoord ons leven in handen te nemen. De sluimerende creatieve krachten worden aangesproken, het verlangen om verantwoordelijkheid op te nemen voor ons eigen leven wordt geactiveerd, de intuïtieve waarneming gestimuleerd. Eigenlijk worden we opnieuw in contact gebracht met ons ware zelf, dat zich door de beperkingen van ons leven niet volledig kan uitdrukken. Reiki is een machtig middel voor fysiek welzijn en tevens voor de verruiming van het bewustzijn.