Home

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Yves De Meulemeester

Geboren in 1977

Reeds op jonge leeftijd was ik geboeid door de oosterse manier van denken en leven. Rond mijn 17de begon ik met yoga en mediteren via zelfstudie, boeken en alles wat toen voorhanden was. Sindsdien ben ik mij verder blijven verdiepen in yoga, meditatie, boeddhisme en oosterse geneeskunde.

 

In september 2006 volgde ik de opleiding Shiatsu aan het Kimura Shiatsu Instituut te Gent. Deze 3-jarige opleiding is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

 

In 2009 kwam ik in contact met Bach Bloesems. Na mijzelf hier voldoende in verdiept te hebben (De Walnoot), besloot ik om deze subtiele geneeswijzen ook te gebruiken in mijn praktijk. De 38 Bach-tincturen zijn voor mij ondertussen een enorme meerwaarde geworden, zowel in mijn dagelijkse leven, als bij het behandelen van patiënten.

 

Momenteel volg ik de 4-jarige opleiding tot yoga-instructuur bij Yoga Vedanta te Aalst om mijn bestaande kennis omtrent Yoga verder uit te breiden zodoende mensen nog beter te kunnen begeleiden op hun Yoga-pad.

 

De oosterse denkwijze is voor mij ondertussen een natuurlijke manier van leven geworden. Yoga en meditatie zijn dagdagelijkse bezigheden. Je gaat automatisch trager leven en meer genieten van de kleine dingen om je heen. Je krijgt meer geduld, je kan veel meer relativeren en je kan je beter inleven in de situaties/problemen van anderen.

 

Je staat ook vaker eens stil bij de dood, wat op zich geen morbide gedachte hoeft te zijn, maar je kan helpen bij het aanvaarden van het feit dat we allemaal maar een beperkte tijd hebben hier op deze aardbol en dat je maar beter geniet van de tijd die je hier hebt ipv deze te verspillen. Je gaat vanzelf ook andere keuzes maken in het leven, niet langer gebasseerd op het materiële, maar eerder op het spirituele. Alles hoeft dus ook niet meer aan het vlugge westerse tempo te gebeuren, maar de dingen kunnen gewoon zijn...